Miso shiro 400g Muso
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Miso s jemne sladkou chuťou a jemnou arómou.
Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sóje, ryže alebo obilia. Obsahuje celý rad minerálov a vitamínov a neodmysliteľne patrí k japonskej kuchyni.
Na rozdiel od bežného misa, na výrobu Shiro misa sa používa o polovicu menej soli a viacej Koji, ktorý pomáha škrobu cukornatieť. Čas pre fermentáciu je tiež omnoho kratší (okolo 2 týždňov) a prispieva k jemne sladkej chuti.
Ako používať:
Používame do polievok, omáčok, zálievok, nátierok, pri príprave cestovín, na dochutenie zeleniny, pre úpravu morských rias.
Požadované množstvo rozmiešame vo vlažnej vode alebo v zeleninovom vývare. Miso by nemalo prejsť varom a preto ho pridávajte vždy až na koniec varenia pričom pokrm necháme pred podávaním chvíľu odstáť.
Zloženie: Ryža 34%, voda, sójové bôby, morská soľ 6%, sladký zemiakový sirup (zemiakový škrob, jačmenný slad), alkohol 2%, fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae).
Alergény: sója
Skladovanie: Skladujte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení skladujte v uzavretom obale v chladničke spotrebujte do 6 mesiacov od otvorenia.
Výživové údaje na 100g: energia 800 kJ/190 kcal; tuky 5,1 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g; sacharidy 22,1 g z toho cukry 18,6 g; vláknina 6,3 g; bielkoviny 10,9 g; soľ 5,4 g
Krajina pôvodu: Japonsko
Obsah balenia: 200g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.