Žerucha, semienka na nakličovanie BIO 120g
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Žeruchové výhonky obsahujú vitamín C,A,B, vápnik, fosfor, železo. Posilňujú črevnú flóru a imunitný systém.
Z cestovného balíčka starých Rimanov. Krajina pôvodu žeruchy je Perzia, Rimania priniesli záhradnú žeruchu do Európy. Žerucha je osviežujúca pri jarnej únave. Mladé lístky žeruchy sa s obľubou používajú ako prísada do šalátov, majonéz, syrov a vajec alebo jednoducho na ozdobenie chleba s maslom. Okrem naklíčených lístkov môžete konzumovať aj lístky dospelých rastlín.
žerucha obsahuje 17 výživných látok. Odborníci na výživu zaraďujú žeruchu medzi stovku perfektných potravín. Obsahuje vitamíny A, B1- tiamín, B3- niacín, B6- pyridoxín, B9- folát, B12, C, D, E, K, vlákninu, vápnik, železo.
Žeruchu nemusíte namáčať, jednoducho ju dáte do čistej nakličovacej nádoby. Necháte 5-6 dňov nakličovať v tme a potom 2 dny na svetle. Žerucha ľahko tvorí sliz, na ktorom sa rada tvorí plieseň, preto je nutné semienka 2x denne poriadne prepláchnuť čistou vodou. Semienka musia byť mäkké. Klíčky nevystavujte vysokým teplotám (ideálne 20 °C), prílišnému vlhku ani priamemu slnku!
Tip: Výhonky by sa mali čo možno najskôr skonzumovať alebo prechovávať max. dva či tri dni v chladničke – inak zhorknú.
Krajina pôvodu: Rakúsko
Odporúčame použiť nakličovaciu misku, v ktorej je nakličovanie neuveriteľne jednoduché :)
Dodatočné parametre
Kategória: | Klíčenie |
---|---|
Kvalita: | BIO |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.