Káva Zlaté Zrnko – Emília (Zmes 100% arabica) “VYVÁŽENÁ” zrnková 1kg
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Káva Zlaté Zrnko – Emília je energická zmes 100% arabík rafinovanej konzistencie. Čistá a hladká chuť kakaa s jemnou príchuťou acidity. Šálka tejto kávy vás ohromí vôňami liesky, orechov a pečeného chleba.
Ocenenia: Víťaz 1 hviezdy na Great Taste Awards 2018 v kategórii espresso.
Pôvod: Káva Emília je zmes 6 až 7 káv s pôvodom, 100% arabica. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianskí odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.
Praženie: na espresso (CITY+ FULLCITY vyvážená chuť acidity a horkosti)
Použitie: espresso
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Emília je naša najvyváženejšia káva, ktorá nikoho neurazí a je vhodná na lahodné espresso aj do mliečnych nápojov. Nemá ovocné (kyslé) chute ani prílišnú horkosť. Zlatý stred.
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Emília si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť Univerzitu kávy Zlatého Zrnka.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ●○○
Sladkosť: ●●●
Horkosť: ●○○
Aróma: ●●○
Intenzita: ●●○
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●●○
Obsah balenia: 1kg
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.