Dostali sme chuť na sviečkovú, ale keďže nám kvôli určitým zdravotným problémom bolo odporučené nekonzumovať lepok a mliečnu bielkovinu, potrebovali sme tieto suroviny niečím nahradiť. Zvolili sme takýto postup a výsledok bol chutný, tak ako originál :)
Potrebujeme:
- 8 mrkví
- 2 petržleny
- 1 menší celer
- mäso podľa chute a vôle- my sme použili falošnú sviečkovú
- sójovú smotanu
- 3 bobuľky nového korenia
- 5 bobuliek čierneho korenia
- 3 bobkové listy
- pohánkové cestoviny
Postup: Mäso umyjeme, očistíme a hodíme do hrnca dusiť, osolíme a pravidelne podlievame vodou aby nám neprihorelo. Po čase pridáme zvyšné koreniny. Mäso dusíme do skoro mäkka, v tom správnom momente pridáme nakrájanú a očistenú zeleninu, poriadne dosolíme a dusíme domäkka. Keď je všetko udusené, vyberieme mäso a zakryjeme ho aby nám nevychladlo. Povyberáme koreniny a celú zeleninovú zmes rozmixujeme. Nakoniec pridáme sójovú smotanu, a ak sa vám zdá omáčka príliš hustá, ziredime ju vodou. Nakoniec dáme omáčku ešte prevrieť, nech sa nám všetko pekne spojí a podávame s pohánkovými cestovinami. Dobrú chuť!