Čo potrebujeme:
- 1 hrnček Goji
- 500g prepasírovaných rajčín
- 2 cibule
- olivový olej
- zeleninový vývar
- chili
- racsu
- koriander
- petržlenovú vňaťku
Postup:
Pred prípravou naložíme kustovnicu do vody tak na cca 30minút, nech sa krásne napučí a ostatne jemnejšia. Na oleji speníme cibuľu, pridáme chili (približne jednu čajovú lyžičku, ak máte radi pálivejšie, kľudne pridajte viac), kustovnicu a rajčiny.
(Vodu z kustovnice si môžete nechať na smoothie.) Poriadne premiešame a necháme povariť tak 5 minút. Následne zalejeme vývarom, približne 0,5 litra, aby polievka získala tú správnu chuť, Pridáme koriander a rascu podľa chuti (približne jednu čajovú lyžičku). My sme nemali koriander, preto sme pridali štipku muškátového orechu. Povaríme 15 minút a rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťkou a podávame.
Dobrú chuť :)