Šťavnatý, rýchly a výborný. Navyše je bez gluténu a mlieka :)
Potrebujeme:
- 4 vajcia
- šťava z 1/2 citróna
- 120g kokosového cukru
- 300g nastrúhanej mrkvy
- 200g pomletých mandlí
- 50g pomletých vlašských orechov
- 30g tapiokovej múky
- 1 čl kypriaceho prášku
Na polevu:
- 100g práškového cukru
- 2 PL citrónu
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180°C. Bielka oddelíme od žĺtkov a odložíme na vyšľahanie snehu. K žĺtkom pridáme cukor a citrónovú šťavu a vyšľaháme na krém. Jemne nastrúhanú mrkvu pridáme do krému, jemne premiešame a pridáme orechy, tapiokový škrob a kypriaci prášok do pečiva. Nakoniec pridáme pevný sneh. Všetko spolu dobre premiešame a vylejeme na kokosovým olejom vymastený plech. Pečieme 45 minút na 180°C.
Keď koláčik vyberieme, počkáme kým nám vychladne a potom spravíme citrónovú polevu. Koláčiku dodá šmrnc :) Citrónovú šťavu nalejeme do misky a za stáleho miešania prisypávame preosiaty práškový cukor. Podľa potreby pridáme citrónovú šťavu. Polejeme koláčik, necháme pár minút zaschnúť a podávame.
Dobrú chuť!