Stala sa nám náhle taká vec, že musíme z našeho jedálnička vypustiť zopár surovín- ako napríklad lepok, laktózu, kazeín, vajíčka atď. A tak vznikla táto tortička. Poupravovala som obľúbené recepty a výsledok ma milo prekvapil :) Táto tortička je neskutočne dobrá. Je ľahká, je chutná a je bez vajíčok, gluténu, laktózy aj kazeínu.
Potrebujeme:
Korpus:
- 100g mletých orechov
- 50g kokosová múka
- 3 banány
- 2 čl kakaa
- 1PL vanilkové extraktu
- 70g kokosového cukru
- 1x prášok do pečiva
- 0,5- 1dcl kokosového mlieka
Krém:
- 400g jahôd
- kokosová šľahačka
- 50g strúhaného kokosu
- 1/3 čl vanilkovej pasty
- 1x želatina v plátkoch
Postup: Korpus je veľmi jednoduchý. Banány rozmixujeme na kašu a pridáme k všetkým sypkým ingredienciám. Nakoniec pridávame vanilku a mlieko. To pridávame od oka. Vzniknuté cesto je trošku lepkavé a nie moc tekuté, ale dá sa ľahko rozotierať :) Formu na tortu vymažeme kokosovým olejom a vysypeme kokosom. Cesto vlejeme do formy a poriadne ho roztiahneme. Pečieme na 180°C cca 25 minút. Korpus necháme vychladnúť a potom naň nalejeme krém.
Krém si pripravíme z mrazených alebo čerstvých jahôd. Ja som ho pripravovala z mrazených, pretože sme si boli na jar jahody nazbierať a ešte nám stále ostalo :) Jahody som si nechala rozmraziť a rozmixovala som ich na jemnučké pyré. Kokosovú šlahačku sme poriadne vyšľahali, ale do jahôd som dala len pár lyžíc aby mala plnka krajšiu farbu :) ostatok sme nechali na ozdobu. Do jahôd ešte pridáme vanilkovú pastu a strúhaný kokos. Nakoniec pripravíme želatínu podľa návodu aby krém pekne ztuhol. Necháme v chladničke odpočívať minimálne na noc, ráno ozdobíme šľahačkou, lyofilizovanými jahodami a kokosovými lupienkami podľa fantázie a podávame.
Dobrú chuť :)