Potrebujeme:
- 160 g mandľovej múky
- 2 čl škorice
- 2 PL kokosového oleja
- 40 g trstinového cukru
- 1 čl kypriaceho prášku
- štipka muškátového oriešku
- 2 PL jablkového džúsu
- 1/2 čl vanilkového extraktu
- 3 menšie jabĺčka
Postup:
Rúru predhrejeme na 175°. Okrájame a nakrájajame jablká na malé kocky, ktoré zmiešame v miske so škoricou. V druhej miske medzitým zmiešame mandľovú múku, cukor, prášok do pečiva, vanilku, muškátový oriešok, olej a džús. Všetko dobre premiešame a odložíme si nabok z cesta asi 3 polievkové lyžice.
Do menšej zapekacej misky, vtlačíme rukami cesto a posypeme ho jablkami. Zo zvyšku cesta urobíme drobeničku a všetko ľahko potlačíme.
Koláč pečieme približne 40 minút. Koláčik je veľmi krehký, preto ho treba krájať na menšie kúsky.
Na druhý deň, je ešte lepší, preto sa snažte vydržať a nezjesť ho hneď.
Dobrú chuť :)