Potrebujeme:
- 65g gaštanovej múky
- 1/2 lyžičky vanilkového prášku
- 25g kakaového prášku
- 25g strúhaného kokosu
- 70g panely
- 1/2 guarovej gumy
- štipka soli
- 1/2 hrnčeku kokosového mlieka ( z práškového pripravíme zo 4-5 čl)
- 60g kokosového oleja (lepšie keď je tekutý)
- 1 PL chia múky
- kokos alebo čokoládu na ozdobenie
Postup:
Rúru si predhrejeme na 165°C a formu +- 21x 21cm vyložíme papierom na pečenie. Zmiešame tekuté zložky (kokosový olej a kokosové mlieko a necháme odstáť). Medzičasom si zosypeme spolu všetky suché ingrediencie a poriadne premiešame, môžeme aj preosiať. Postupne primiešavame do tekutej zmesy- až nám vznikne lepivé ťažké cesto.
Cesto vylejeme a rozotrieme na plech- najlepšie je použiť gumenú stierku, pretože na ňu sa cesto nelepí :)
Pečieme 15 minút a vytiahneme z rúry, aj keď je koláč vyzerá ešte nedopečený. Vytiahneme, položíme na mriežku a necháme vychladnúť. Tak dostane koláč správnu formu- na povrchu pevný, vnútri jemný :)
Pri podávaní ozdobíme podľa predstavivosti- kokosom, čokoládou alebo džemom ..
Dobrú chuť :)
Varovanie: U nás zmizol po vychladnutí do pár minút :)