Tento recept pochádza z Toskánska a bez gaštanovej múky je nepredstaviteľný.
Potrebujeme:
- 250g gaštanovej múky
- približne 300ml vody
- 40g hrozienok alebo brusníc
- 30g píniových orieškov
- za hrsť vlašských orechov
- 1 vetvičku rozmarínu
- 3 lyžice kokosového oleja do cesta a pár kvapiek na potretie koláču
Postup:
Hrozienka alebo brusnice necháme nabobtnať asi 30 minút vo vode alebo v rume. Múku preosejeme a postupne pridávame vodu tak, aby vzniklo polotekuté cesto bez hrudiek. Primiešame olej, polovicu ovocia bez vodya polovicu píniových orieškov. Tortovú formu (22cm) vyložíme papierom a potrieme olejom, potom vlejeme cesto. Posypeme zvyškom orechov, ovocia a rozmarínom. jemne pokvapkáme olejom a vložíme do predhriatej rúry približne na 45 minút na 180°.
Hotový koláč by mal mať výšku okolo 2cm, tmavšiu hnedú farbu a popraskaný povrch. Výborne chutí aj na druhý deň, keď suroviny do seba lepšie prejdú.
Želáme dobrú chuť :)