S príchodom jesene mi vždy príde na chuť perník. A samozrejme treba využiť všetko, čo nám príroda ponúka :)
Na perník potrebujeme:
- 1/2 šálky mandľovej múky
- 1/2 šálky ľubovoľnej múky, ktorá cesto udrží napr. tapiokovej, špaldovej, pohánkovej
- 1/2 šálky kokosového cukru
- 80g jemne nasekanej čokolády- my sme použili bielu aj horkú
- 1PL kakaa
- 1 menšia PL škorice
- 1ČL perníkového korenia
- 1ČL sódy bikarbóny
- 2 vajíčka
- 1/3 šálky kokosového oleja
- 1/2 šálky mlieka (akéhokoľvek)
- 1 šálka najemno nastrúhanej cukety
- niekoľko bobuliek rakytníka
Postup: Zmiešame si všetky suché ingredienciengredience zvlášť a tekuté zvlášť. Vajíčka si rozšľaháme metličkou a pridáme k nim mlieko a cuketu. Poriadne premiešame a pridáme aj pár bobuliek rakytníka, na takýto objem cesta nám ich stačí do 20ks, ale je to len na Vás :)
Olej pridáme ku sypkým ingredienciám a dobre premiešame. Následne pridáme zvyšné tekuté, premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme cca 15-20 minút na 170°C. Po vychladnutí natrieme obľúbeným džemom a posypeme napríklad orechmi, alebo čokoládou :)