Čo potrebujeme:
Cesto na cupcakes (15ks):
- 100g horkej čokolády
- 170g masla izbovej teploty
- 200g cukru (ak nemáte radi veľmi sladké, stačí aj 180g)
- 4 vajíčka
- 80g hladkej múky
- 1PL kakaa
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- trošku himalájskej ružovej soli (medzi prsty)
- za hrsť kustovnice
Krém:
- 70g horkej čokolády
- 30g mliečnej čokolády
- 30g masla
- 2-3PL šľahačky
- trošku himalájskej soli (medzi prsty)
- 1-2 PL mlieka
- vanilkový extrakt
Postup:
Čokoládu s maslom necháme roztopiť vo vodnom kúpeli, keď sa čokoláda s maslom spoja, odstavíme, pridáme cukor, poriadne premiešame a necháme stáť 10 minút aby nám zmes vychladla. Po vychladnutí zmes šlaháme asi 3 minúty a postupne pridáme vajíčka. Múku, kakao, prášok do pečiva a soľ spolu zmiešame a pridáme k mixovanej zmesi. Miešame kým nebude cesto vláčne. Napokon jemne vmiešame kustovnicu a plníme košíčky probližne do polovice. Pečieme na 180° približne 25 minút.
Krém:
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, akonáhle bude čokoláda roztopená, pridáme šľahačku, premiešame a postupne pridávame maslo. Medzitým si vymiešame cukor, mlieko, soľ a vanilku a pridáme zmes do roztopenej čokolády. Miešame kým sa zmes nespojí, odložíme z vodného kúpeľa a za občasného miešania necháme vychladnúť. Krém rýchlejšie vychladne v chladničke a bude potom aj lepšie držať. Vychladnutý krém šľaháme až kým nie je nadýchaný. Nanesieme na koláčiky a ozdobíme himalájskou soľou. Dobrú chuť!