Túto čokoládovú tortu sme robili na oslavu narodenín. A bola fantastická :)
Potrebujeme: Tortová forma priemer 26cm
Korpus:
- 5 vajíčok
- 2 a 1/4 PL kokosového cukru
- 180g horkej čokolády (čokoláda na varenie, prípadne nejaká nad 55%)
- 30g pomletých mandlí
Poleva:
- 1 mascarpone (250g)
- 1 šľahačka (250ml)
- 1 vanilkový cukor
Ozdoba: sezónne ovocie, bylinky a kvetinky :)
Postup:
- Do misy rozbijeme vajíčka, pridáme cukor a šľaháme až kým nám nevznikne tuhá pena. Šľaháme naozaj dlho (aj viac ako 10 minút), v tomto prípade odporúčame mať domáceho robota :)
- Kým sa nám šľahajú vajíčka, rozpustíme si čokoládu nad parou.
- Formu na tortu vymastíme olejom a vysypeme pomletými mandľami alebo kokosom.
- Vajíčka máme ušľahané s cukrom, čokoládu rozpustenú.. a teraz môžeme spájať :) Veľmi opatrne po lyžiciach pridávame do vajíčok čokoládu a pomaly miešame tak, aby nám pena nespadla. Miešame kovovou lyžicou a nakoniec pridáme pomleté mandle. Ak Vám predsa len pena trošku padla, nebojte sa, je to OK, torta narastie :)
- Pripravenú zmes nalejeme do formy a pečieme približne 20 minút na 160°C.
- Kým nám chladne torta, pripravíme si krém. Vyšľaháme si šľahačku s cukrom, potom postupne pridávame mascarpone. Kým nám korpus úplne vychladne, krém odložíme do chladničky. Po vychladnutí ho nanesieme na tortu a ozdobíme ovocím, jedlými kvetinkami, bylinkami a čokoládovými hoblinkami.
Torta je naozaj úchvatná :)
Dobrú chuť.