Cestoviny s tofu a baklažánom

Rýchla a ľahká večera pre každého :) chutí aj pánom mäsožravcom 

20171010_191222

Potrebujeme:

  • baklažán
  • červenú cibuľu
  • cesnak
  • rozmarín sušený (ak máte čerstvý, ešte lepšie :) )
  • tofu natural
  • sójovú omáčku
  • konzervu s celými cherry rajčinkami
  • cestoviny


Postup:
Cibuľku si očistíme a nakrájame na kocky a dáme opražiť na olej, potom pridáme očistený a nakrájaný baklažán, orestujeme. Po minútke pridáme pretlačený cesnak, rozmarín a sójovú omáčku a podlejeme trochou vody, nech sa nám baklažán nevysuší a necháme podusiť. Medzitým si dáme variť vodu na cestoviny a nakrájame tofu na malé kocky. Dáme ho do misky a poriadne polejeme sójovou omáčkou. Tofu tak dostane výbornú chuť. Keď sa nám zdá baklažán už skoro hotový, pridáme tofu a ešte chvíľku necháme dusiť. Nakoniec pridáme konzervu s rajčinami, necháme zmes prevrieť a dochutíme soľou. Nakoniec pridáme už len cestoviny a voilá, večera je hotová :)

Ozdobíme parmezánom, píniovými orieškami a servírujeme. 

Dobrú chuť :)