Rýchla a ľahká večera pre každého :) chutí aj pánom mäsožravcom
Potrebujeme:
- baklažán
- červenú cibuľu
- cesnak
- rozmarín sušený (ak máte čerstvý, ešte lepšie :) )
- tofu natural
- sójovú omáčku
- konzervu s celými cherry rajčinkami
- cestoviny
Postup:
Cibuľku si očistíme a nakrájame na kocky a dáme opražiť na olej, potom pridáme očistený a nakrájaný baklažán, orestujeme. Po minútke pridáme pretlačený cesnak, rozmarín a sójovú omáčku a podlejeme trochou vody, nech sa nám baklažán nevysuší a necháme podusiť. Medzitým si dáme variť vodu na cestoviny a nakrájame tofu na malé kocky. Dáme ho do misky a poriadne polejeme sójovou omáčkou. Tofu tak dostane výbornú chuť. Keď sa nám zdá baklažán už skoro hotový, pridáme tofu a ešte chvíľku necháme dusiť. Nakoniec pridáme konzervu s rajčinami, necháme zmes prevrieť a dochutíme soľou. Nakoniec pridáme už len cestoviny a voilá, večera je hotová :)
Ozdobíme parmezánom, píniovými orieškami a servírujeme.
Dobrú chuť :)