Potrebujeme:
- 1/2 šálky quinoa (ešte neuvarenú)
- 1/2 šálky kakaa (najlepšie nepraženého)
- 1/2 šálky kokosového cukru
- 1-2 PL javorového alebo agáve sirupu (množstvo záleží od chuti)
- 1/4 šálky kokosového oleja (tekutého)
- 1/4 šálky rastlinného mlieka (my sme použili sójové vanilkové, preto sme dali veľmi málo agáve sirupu)
- 2 vajíčka
- 1 PL prášku na pečenie
- 1 PL vanilky
Postup:
- Quinou uvaríme v pomere 1:2- to znamená polovicu šálky quinoi dáme variť s jednou šálkou vody, počkáme kým voda začne vrieť, potom plameň vypneme a necháme dusiť zavreté pod pokrievkou až kým všetka voda nezmizne. Pozor: quinou predtým dobre umyjeme aby nemala pachuť.
- počkáme kým quinoa úplne vychladne :)
- Medzitým si predhrejeme rúru na 180°C a nachystáme si malý plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie (my sme mali trošku väčší malý plech a preto máme koláčik nízky)
- Ak máme quinou vychladnutú, rozmixujeme ju na úplnú kašu- najlepšie to ide v nejakom smoothie- ovači
- pridáme zvyšné suroviny, ale kypriaci prášok až na úplný koniec
- Vzniknutá štruktúra by mala byť jemná a chutná, a nie moc tekutá. Ak sa vám však zdá príliš tuhá, dolejeme trochu mlieka.
- Cesto dáme na plech a hodíme do rúry na 25-30 minút, postupne sa koláčik začne od papiera oddeľovať a vtedy je hotový, poprípade skúšame ihlou
- Necháme vychladnúť a podávame.
Dobrú chuť :) U nás sa po ňom len tak zaprášilo :)